Louette-Saint-Denis / Gedinne

Louette-Saint-Denis, is een rustig dorpje te midden van de groene Belgische Ardennen, is één van de twaalf oude gemeenten die Gedinne rijk is, halverwege tussen Beauraing en Bouillon.

In Gedinne, 3 km van Louette -Saint-Denis, vinden we : restaurants, grootwarenhuizen, beenhouwer, bakkers, krantenwinkel, nachtwinkel, financiële instellingen, apotheker, bloemenwinkel, toeristische dienst enz...

Elke vrijdagochtend is het markt in juli en augustus
de overige maanden de 1e en 3e vrijdag van de maand.

 

De MILLENIUMTOREN

In het begin van de jaren negentig wordt het idee geboren om het plateau van “La Croix-Scaille” nieuw leven in te blazen; gelegen op een hoogte van 503 m, behoort het tot de vier hoogste punten van België.
La Tour du Millénaire, ontworpen door de Luikse architect Daniel Dethier, huwt hout en staal. Deze naar de hemel toeschietende, gedurfde structuur van 60 m hoog legt de nadruk op de kwaliteit van het Waalse hout en, en meer precies, op de douglas spar (soort naaldboom), groeiend op het grondgebied van de gemeente Gedinne.  De spits dient als waarschuwing voor de luchtvaart.

Het trappencomplex geeft toegang tot drie platformen met een respectievelijke hoogte van vijftien, dertig en vijfenveertig meter. Op de top is het mogelijk om het landschap te bewonderen in een kring van meer dan 30 kilometer met behulp van een oriëntatietafel en een verrekijker.

Een onthaalbureau, een speelplein voor kinderen en didactische panelen versieren het plekje.

 

Wandelen

De natuurliefhebbers en de wandelaars zullen geen enkele moeite hebben om zich uit te leven. Vanuit Louette-Saint-Denis vertrekken verschillende mooie wandelingen. De wandelroutes zijn beschikbaar ter plaatse.
Er zijn ook verschillende wandelkaarten aanwezig die je in de verdere omgeving kan doen, waaronder een map met een 20-tal uitgeschreven wandelingen waarbij het aantal km en bezienswaardigheden zijn vermeld. Na een wandeling eens een bezoekje doen  aan "La Chiquetterie" te Nafraiture is ook zeker de moeite. "La Chiquetterie" is een kruidenwinkel met originele artisanale bereidingen geoogst in hun eigen wilde tuin. Het is eveneens een taverne waar u in een gezellig kader een glas kan drinken en een lekker hapje kan eten.

 

Jardin des Hiboux
Wie gefascineerd is door roofvogels, moet zeker een bezoek brengen aan Jardin des Hiboux. Hier beschikken ze over twee demoterreinen waar ze de natuurvogels in volledige vrijheid laten rondvliegen. U kunt de roofvogels in hun natuurlijke habitat bekijken en observeren hoe ze jagen . Dagelijks worden er 2 tot 3 demonstraties gegeven met verschillende vogels. De durvers mogen zelf een roofvogel op hun hand houden. Momenteel wonen er meer dan 70 roofvogels in Jardin des Hiboux.
Naast de roofvogels beschikt Jardin des Hiboux ook over een eigen imkerij, waar u kunt zien hoe bijen leven en hoe honing wordt gemaakt. Uiteraard kunt u in de bijhorende winkel ook lekkere honing kopen.
Ook is er een kinderboerderij met ezels, pony's, schapen, geiten en zelfs alpaca's. Voor een hapje en een drankje kunt u terecht in de cafetaria.


Jardin des Hiboux
Vôye du Sclassin 47
5555 Graide
België

 

Brasserie Invictus
In het buitengewoon kader van het bossmassief van de Croix-Scaille, stelt de ambachtelijke brouwerij "Invictus" haar deuren voor jou open. Je ontdekt er alles over de knowhow van de ambachtelijke brouwer en over de geschiedenis van die plek en van de 100% natuurlijke Invictus-bieren.

Brasserie Invictus
Ecart Barbais 1
5575 Louette-Saint-Pierre

Dit groot aanbod ligt allemaal in een straal van 25 km van Louette-Saint-Denis. Natuurlijk zijn er ook uitstappen mogelijk met de trein vanuit Gedinne-station richting Dinant . Indien u nog meer informatie wenst kan je dit vinden op de volgende site over de Naamse Valleien.

 

Zwemmen

Wilt u eens een dagje zwemmen met de kinderen, zelf wat baantjes trekken of een uurtje bowlen? Dit kan nu in een nieuw en luxueus zwembad in de buurt genaamd RIVEA. Het is gelegen in Givet net over de grens in Frankrijk. Het is iets meer dan 30 km vanaf het huis en door de goede verbinding en het ontbreken van veel verkeer is dat maar een ritje van ca 35 min.

 

Wat kunt u er zoal vinden:
- recreatiebad van 125 m2
- sportbad van 15 x 25 m
- Nordic bad 100 m2
- verschillende kleine kinderbaden w.o.
- ondiepe lagune
- 4-baans glijbaan
- glijslurf van 70 m
- fitness ruimte
- bowling baan

 

Daguitstappen

Wie daguitstappen met de wagen wil maken heeft vele mogelijkheden.
De historische steden Bouillon, Sedan, Charleville, het artisanale dorp Rochehaut, het recreatiepark van Alle (Kajak, minigolf, bowling), het park van Oisy, de eerste locomotief van België in Vresse, Beauraing, Bohan en zeker ook een aanrader is het boekendorp Redu.